Sastāvdaļas
3 kg kabaču
1 kg paprikas
1 kg tomātu
Liels pušķītis pētersīļu zaļumu
2 galviņas ķiploku
80 g sāls
120-180 g cukura
150 ml augu eļļas
½ tējkarote melno graudu piparu
1-2 čili piparu (var nelikt, ja negribas asumiņu)
Pagatavošana
Pētersīļu kātus, tomātus un ķiplokus samaļ gaļas mašīnā.
Pieliek sāli, cukuru, etiķi un augu eļļu.
Pievieno piparu graudus un atlikušos pētersīļus.
Uzkarsē uz plīts.
Kabačus, papriku sagriež kubiņos.
Kabači šai receptei derēs arī pārauguši, vienkārši jānomizo un jāizņem sēklas.
Asos piparus sagriež aplīšos.
\
Visus dārzeņus liek sakarsētajā marinādē, samaisa un vāra, periodiski samaisot, 50-60 minūtes.
Beigās nogaršo sāls, cukura daudzumu, ja vajag, pieliek vēl un pavāra vēl nedaudz.
Liek uzkodu sagatavotās, sterilizētās burkās, aizvāko un ļauj lēni atdzist zem segas.
Parasti no šāda sastāvdaļu daudzuma iznāk septiņas 0,6 l burciņas.
Kabači un paprika, šādi gatavojot, neizjūk, jo gatavoti jau kopā ar etiķi – ziemā šāda uzkoda ir īsta delikatese uz maizes
šķēlītes!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes!
Pašgatavota “Uncle Ben’s” mērcīte ar kabačiem un tomātiem
[…] FOTORECEPTE: Kabaču uzkoda ziemas krājumiem […]